آمادگی آزمون صلاحیت بالینی پزشکی دکترآباد

صفر تا صد دوره صلاحیت بالینی پزشکی رو بشناس!

زمان مطالعه: 4 دقیقه

اگه دانشجوی رشته پزشکی باشی، حتما اسم آزمون صلاحیت بالینی پزشکی به گوشت خورده. البته با تغییر اسم آزمون جامع به آزمون صلاحیت بالینی دندانپزشکی، این اسم برای دانشجوهای دندان پزشکی هم آشناست. فرقی نمی‌کنه که ترم چند باشی؛ به‌هرحال برای اینکه بتونی فارغ‌التحصیل بشی، باید این آزمون رو قبول بشی. اگه هنوز وقتی با این سوال مواجه بشی که: «آزمون صلاحیت بالینی پزشکی چیست؟!» جواب دقیقی براش نداری؛ یا اگه نمی‌دونی چجوری میشه برای این آزمون آماده شد؛ پس این مطلب از وبلاگ دکترآباد رو تا آخر بخون که برات هرچی لازم داری، گفتیم.

آزمون صلاحیت بالینی پزشکی

اهمیت آزمون صلاحیت بالینی چیه؟!

وقتی که به مقطع اینترنی می‌رسید؛ باید کم‌کم آماده بشید که توی یه آزمون شرکت کنید که همونطور که از اسمش پیداست، صلاحیت شما رو برای حضور توی بالین و به عنوان یه پزشک تعیین می‌کنه. از وقتی که ۶ ماه از اینترنی شما می‌گذره، می‌تونید توی این آزمون ثبت نام کنید و صلاحیتتون سنجیده بشه.

اگه ورودی مهر ۱۳۹۶ به بعد هستی و یا از سال ۱۳۹۶ به بعد دوره اینترنتی رو شروع کردی، باید این آزمون رو شرکت کنی تا بتونی از دکترای حرفه‌ای پزشکی فارغ‌التحصیل بشی. اگه فارغ‌التحصیل ۱۳۹۶ به بعد هم باشی، موقعی که می‌خوای برای دستیاری ثبت نام کنی، باید گواهی قبولی توی این آزمون یا همون «گواهی صلاحیت بالینی» رو ارائه بدی.

پس تا اینجا فهمیدیم که آزمون صلاحیت بالینی پزشکی، برای پزشک‌ها، آزمون مهمی هست و باید بتونن از این آزمون هم سربلند بیرون بیان. حالا چجوری میشه توی این آزمون ثبت نام کرد؟!

ثبت نام آزمون صلاحیت بالینی پزشکی

همون‌طور که گفتیم، وقتی ۶ ماه از دوره انترنی شما گذشت، می‌تونید توی این آزمون ثبت نام کنید. برای ثبت نام، از حدود یک ماه قبل از آزمون می‌تونید اقدام کنید. اطلاعیه این آزمون رو می‌تونید روی بولتن اطلاع‌رسانی دانشکده‌هایی که اون رو برگزار می‌کنن، ببینید.

وقتی اطلاعیه رو دیدید، می‌تونید برید پیش کارشناس آموزشی انترنی یا کارشناس مهارت‌های بالینی آموزش دانشکده و ثبت نام کنید. تاریخ جلسه توجیهی و زمانی که کارت ورود به جلسه رو بهتون میدن رو هم می‌تونید از کانال‌های اطلاع‌رسانی دانشکده پیگیری کنید.

اگه دانشگاه دولتی درس می‌خونید و توی قطب محل تحصیل خودتون امتحان میدید، هزینه امتحان اول، برای شما رایگان میشه؛ اما اگه دفعه اول توی آزمون قبول نشید، برای دفعات بعدی باید هزینه پرداخت کنید که این مقدار اون رو می‌تونید از دانشگاه به‌صورت دقیق بپرسید.

اگه دانشگاه آزاد درس می‌خونید یا فارغ‌التحصیل شدید، باید برای امتحان اول هم هزینه پرداخت کنید. این نکته رو هم یادتون باشه که اگه برای امتحان اول هزینه دادید ولی نمی‌خواید یا نمی‌تونید توی آزمون شرکت کنید؛ باید از حداقل دو هفته قبل از زمان آزمون، انصراف کتبی خودتون رو اعلام کنید یا یه دلیل موجه برای غیبت خودتون داشته باشید تا بتونید هزینه آزمون رو پس بگیرید.

این نکته رو هم یادتون باشه که اگه دفعه اول، امکان شرکت رایگان توی آزمون رو دارید و شرکت نکنید؛ اگه غیبت شما موجه نباشه یا اعلام انصراف کتبی رو ارائه ندید، از دفعه بعد باید هزینه پرداخت کنید.

چندبار می‌تونید این آزمون رو ثبت نام کنید و شرکت کنید؟! هیچ محدودیتی ندارید!

گواهی صلاحیت بالینی

شرایط آزمون صلاحیت بالینی پزشکی چیه؟!

در این آزمون ۱۲ تا ۱۸ ایستگاه عملی هست که چندتا ایستگاه استراحت هم بین اون‌ها وجود داره. زمانی که برای پاسخ به هر ایستگاه دارید، ۴ تا ۸ دقیقه‌ست. البته این اطلاعات رو روز قبل از آزمون به دانشجوها میدن که بتونن برنامه‌ریزی کنن و زمان کم نیارن.

آیین نامه آزمون صلاحیت بالینی رو دبیرخانه شورای آموزش پزشکی تعیین می‌کنه و میفرسته برای دانشگاه‌هایی که این آزمون برگزار میشه تا براساس بانک سوالات، ایستگاه‌های خودشون رو بچینن و آزمون رو برگزار کنن.

به‌ طور کلی، داوطلب‌های آزمون صلاحیت بالینی، توی ۵ تا مهارت سنجش میشن که حداقل ۴۰ درصد از سوالات از سه مهارت اول میاد و حداقل ۴۰ درصد هم از دو مهارت بعدی. این مهارت‌ها رو این زیر نوشتیم:

  • مصاحبه و شرح حال گرفتن از بیمار
  • مهارت‌های ارتباطی و اخلاق حرفه‌ای
  • معاینه فیزیکی
  • مهارت‌های عملی
  • تفسیر پاراکلینیک و اداره بیمار

اگه آزمون ۱۲ تا ایستگاه داشته باشه، ۸ تا از این ایستگاه‌ها، حیاتی هستن؛ یعنی فقط می‌تونید توی یکی از ایستگاه‌ها رد بشید. پس ۷ تا از این ۸ ایستگاه رو باید قبول بشید. ۴ تا ایستگاه دیگه هم غیرحیاتی هستن که می‌تونید دو تا از اون‌ها رو رد بشید، ولی بازم نمره قبولی بیارید.

توی هر ایستگاه هم، یه چک لیست وجود داره که براساس اون سنجیده میشید. باید حداقل ۶۰٪ از مواردی که توی چک‌لیست اومده رو قبول بشید. هر کدوم از ایستگاه‌ها را جداگونه بررسی می‌کنن و اینکه توی یه ایستگاه رد بشید، به بقیه ایستگاه‌ها آسیبی نمی‌زنه.

توی آزمون صلاحیت بالینی یا امتحان اسکی پزشکی، نمره به شما نمیدن؛ فقط وقتی آزمون رو دادید تا حدود ۴۸ ساعت بعد از آمون، نتیجه آزمون میاد و به شما میگن قبول شدید یا اون آزمون رو رد شدید.

امتحان آسکی پزشکی

چه منابعی برای آمادگی آزمون صلاحیت بالینی لازم داری؟!

اگه جزو کسایی هستین که خودتون یا دوستاتون برای آزمون صلاحیت بالینی پزشکی ۱۴۰۲ یا آزمون صلاحیت بالینی پزشکی ۱۴۰۱ آماده می‌شدین؛ حتما این سوال براتون همیشه مطرح بوده که چجوری میشه یه‌بار تمام این قواعد رو مرور کرد و برای شرح حال گرفتن یا تفسیرهای پاراکلینیک آماده شد؟!

اینجاست که دکترآباد به کمک‌ بچه‌های پزشکی میاد و بهترین منابع رو معرفی می‌کنه. اگه شما هم به فکر آزمون این آزمون هستین و نمی‌دونین از بین دوره های صلاحیت بالینی مختلف، کدوم رو شرکت کنید؛ بهترین راه اعتماد به یه منبع جامع و کامل هست. اصلی‌ترین منبع برای این آزمون، کتاب باربارابیتزه!

با وجود اینکه کتاب باربارابیتز خیلی کامل، همه چیز رو گفته، اما خوندنش به خاطر حجم زیاد، به‌نظر سخت میاد. برای همین؛ دکترآباد، فیلم‌های رسمی کتاب باربارابیتز رو به زبان فارسی دوبله کرده. دوبله این فیلم‌ها تخصصی‌ترین ترجمه‌ و حرفه‌ای‌ترین دوبله‌ای هست که از این مجموعه می‌تونید پیدا کنید.

البته! اگه دنبال یه منبع بومی‌تر هستی، پیشنهاد دکترآباد، دوره صلاحیت بالینی دکتر ژیان هست. توی این دوره نکات مهم رو یاد میگیری و ایستگاه‌های احتمالی بررسی میشه و راحت و با رمزگذاری، می‌تونی تمام مفاهیم و نکات رو یاد بگیری و مرور کنی. پس با این دوره، هیچ استرس و نگرانی برای آزمون صلاحیت بالینی نداشته باشی.

برای اینکه بتونی دوره دوبله فارسی باربارابیتز رو ببینی یا دوره صلاحیت بالینی دکتر ژیان رو بررسی کنی، روی اپلیکیشن دکترآباد بزن، اون رو نصب کن و از تماشای این دوره‌ها لذت ببر. نمونه ویدئوی صلاحیت بالینی دکتر ژیان رو می‌تونید در ادامه همین مطلب ببینید.

آزمون صلاحیت بالینی پزشکی یکی از مهم‌ترین آزمون‌هایی است که باید برای فراغت از تحصیل، قبول شوید. در این مطلب از دکترآباد با شرایط و منابع آن آشنا شوید.

برچسب‌ها: آزمون صلاحیت بالینی پزشکی, آمادگی آزمون صلاحیت, آمادگی آزمون صلاحیت بالینی, پزشکی, دکتر ژیان, دوره های صلاحیت بالینی, صلاحیت

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

دانلود اپلیکیشن دکترآباد
پربازدیدترین‌های‌دکترمگ